Amuse.

MOUSSE VAN RODE BIET
met geitenkaas, pistachenoten en tuinkers

 
AMUSE kerst2020
 

Recept voor 4 personen 

Benodigde materialen

  • Staafmixer of keukenmachine

  • Koekenpan

 

Ingrediënten

  • 100 gram voorgekookte rode biet

  • 100 gram zachte geitenkaas

  • 50 gram zure room

  • 10 gram pistachenoten

  • Tuinkers

  • Peper

 

Bereiding

  • Snijd de rode biet in stukken en pureer samen met de zure room, het overgrote deel van de geitenkaas, een eetlepel bietensap en een snuf peper tot een egale mousse.

  • Rooster de pistachenoten in een koekenpan en hak grof, pluk de tuinkers en verkruimel de overgebleven geitenkaas.

  • Verdeel de mousse over de amuseglaasjes en garneer met de geitenkaas, pistachenoten en de tuinkers.

 

Tip

Maak je gebruik van rauwe bieten? Was de bieten goed en kook in ruim water in ongeveer een uur gaar, de bieten moeten geheel onder water staan. Verwijder de schil wanneer de bieten gaar zijn.

Maak de bieten mousse al van te voren en bewaar in de koelkast. Zo hoef je tijdens het diner de bietenmousse alleen nog te verdelen over glaasjes en te garneren.